30 év 30 név – podcast-sorozatot indított a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara a Délmagyarországgal közösen a gazdasági önkormányzat 30 éves működése alkalmából.

 

1. adás – Dr. Kőkuti Attilát, a kamara elnökét kérdeztük a múltról, a jelenleg tervekről és feladatokról, valamint a vármegye gazdasági jövőképéről


2. adás – Marsi Zoltánnal, a PC-BoX tulajdonosával és Horváth-Triznyai Ágnessel, kamaránk vállalkozásfejlesztési projektkoordinátorával, vállalati kapcsolattartójával beszélgettünk az önkéntes tagságról, a Széchenyi Kártyáról és a vállalkozásvezetési tréningről


3. adás – A jövőt a robotika és az informatika fejlődése határozza meg. De milyen segítséget kapnak ehhez a fejlődéshez a vármegye vállalkozói? Tóth Gábor, kamaránk alelnöke, a Szolgáltatási Tagozat elnöke, a PC Trade tulajdonosa választ adott a kérdésre.


4. adás – Külföldi vendégek jártak a vármegyében az Ecotours projektünk által, a kkv-k magyar jó példákon keresztül sajátíották el a körkörös turizmus legfőbb tudnivalóit. A projektről és a magyar tanulmányútról Molnár Anitával, a röszkei PaprikaMolnár Kft. tulajdonosával és Durovic Évával, a kamara projektmenedzserével beszélgettünk.


5. adás – Igen széles rendezvénypalettával rendelkezik a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara, mely rendszeresen céglátogatásokra hívja a vállalkozókat. Ilyen díjmentes programot szerveztünk a közelmúltban a mórahalmi LASS-Print Kft.-nél is a Vállalkozásfejlesztési projektben. A programról Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna, a kamara titkára és Szabó B. Szilvia, a LASS-Print tulajdonosa számolt be.


6. adás – Az elektromos közlekedési eszközökről, köztük a BYD autóiról és szegedi beruházásáról is szó lesz ősszel a 25. Nemzetközi Közlekedési Konferencián a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarában. A konferencia megálmodójával, a kamara legelső elnökével, Szeri Istvánnal beszélgettünk a témáról, akivel az elmúlt 30 évről és a vármegye gazdasági helyzetéről is szót ejtettünk.


7. adás – Külön klub jött létre 9 évvel ezelőtt a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamarában a női vezetők számára, akik azóta minden szerdán összegyűlnek, hogy új információhoz, tudáshoz jussanak, valamint kapcsolatot építsenek. A klub vezetőjével, Novákné Halász Annával beszélgettünk, akinek jelmondata is van: Soha ne add fel! Ezzel a szemlélettel tartott nemrégiben tréningeket is a vármegyében a kamara Vállalkozásfejlesztési Projektje által.


8. adás – A Naturtex Kft.-nél már évekkel ezelőtt megtörtént a generációváltás, éppen ezért Gellért Ákos, a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke saját tapasztalatokon keresztül is segítségére tud lenni vállalkozótársainak a folyamatban. De az Ipari Tagozat elnökeként, a tagozat tagjaival is folyamatosan azon dolgoznak, hogy fejlődni, gyarapodni tudjanak a vállalkozások. Mindemellett pedig arra ösztönzik a vállalkozókat, hogy helyezzenek nagy hangsúlyt az online térben való jelenlétre, valamint a fenntarthatóságra is, ahogyan teszi azt a kamara is a működése során.


9. adás – 1995 szeptembere óta hónapról hónapra hírét adja a legfontosabb történéseknek és változásoknak a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara saját lapjában, a Kamarai Futárban. Így minden vállalkozó időben hírt kap az őt érintő programokról, szabályokról, törvényekről és változásokról, sőt, különböző érdekes interjúkat is olvashatnak. Az újság indulásáról, céljairól és működéséről Őrfi Ferenccel, a Kamarai Futár főszerkesztőjével beszélgettünk, aki a kezdetek óta betölti ezt a pozíciót.


10. adás – Cipőkkel, ételrendeléssel és parkolással kapcsolatos ügyek is érkeznek napról napra a kamara által működtetett Csongrád-Csanád Vármegyei Békéltető Testülethez, mely idéntől régiós testületként működik dr. Horváth Péter Károly elnökségével. Országos szinten is kiemelkedő módon, 25 éve dolgoznak azért, hogy békés úton egyezség jöjjön létre a fogyasztók és a vállalkozások között, és megoldódjon a probléma.