Oldalunkon az egyéni vállalkozói tevékenység elindításához szükséges kezdő lépésekről talál bővebb információt, a folyamathoz kapcsolódó internetes oldalak megjelölésével.

1. A bejelentéshez először meg kell határozni a végezni kívánt vállalkozói tevékenységet a hozzá kapcsolódó ÖVTJ kód megjelölésével. Ehhez segítség lehet:

2. A kiválasztott tevékenység/ek végzéséhez szükséges szakképesítés-, engedély- és bejelentés kötelezettségek meghatározása. Ehhez nyújt segítséget:

AZ ELSŐ KÉT PONTTAL KAPCSOLATBAN 0-24 ÓRÁBAN TELEFONOS TÁJÉKOZTATÁS KÉRHETŐ A 1818-AS TELEFONSZÁMON!

3. Az egyéni vállalkozói tevékenység megkezdésének bejelentése a NAV felé:

4. Nyilvántartásba vétel a gazdasági kamaránál

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a területi gazdasági kamarák tájékoztató és felvilágosító tevékenysége az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény 3/A. § (4) bekezdésén alapul, mely az Alkotmánybíróság 60/1992. (XI. 17.) AB határozata, valamint a jogalkotásról szóló törvény rendelkezései alapján nem minősül hatósági állásfoglalásának, jogi iránymutatásának. A tájékoztatás, illetve felvilágosítás a kamara, mint köztestület szakmai álláspontját tükrözi, amely a rendelkezésére bocsátott szakmai szoftver adatbázisán alapul, jogi kötőerővel nem bír, kizárólag a legjobb tudomása szerint kialakított szakmai álláspontot tükrözi, amely egy esetleges jogvita esetén az eljáró bíróságot nem köti.