Az immár több mint 130 éves Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara tagjainak száma napjainkban meghaladja az ezret, ezzel az ötödik legnagyobb kamaraként működik hazánkban. Tagvállalataink a kereskedelem, az ipar, a szolgáltatás és a kézműipar területéről kerülnek ki.


Kamaránk hivatásának tekinti a gazdaság fejlődésének és önszerveződésének előmozdítását, az üzleti forgalom biztonságának megteremtését és fenntartását. Emellett kiemelt kérdésként kezeli a piaci magatartás tisztességének megőrzését, valamint azt, hogy a gazdasági élet szereplőinek érdeke együttesen érvényesülhessen.

Céljaink között szerepel a jogszabály szerinti köztestületi célokon túl az is, hogy tagjaink között olyan együttműködési lehetőségeket teremtsünk meg és tartsunk fenn, amelyek támogatják a vállalkozások közötti közvetlen gazdasági és társadalmi kapcsolatokat, valamint a kölcsönös érdeken alapuló együttműködést.

A gazdaság teljesítményének növelését a kamarai törvényben meghatározott feladataink mellett saját kezdeményezéseinkkel is támogatjuk. Ezért vármegyénk hagyományát, gazdasági és földrajzi adottságait, valamint a Szegedi Tudományegyetem által biztosított tudáspotenciált is figyelembe véve évente mintegy 100 szakmai rendezvényt szervezünk.

Jelenleg 6 szakmai klubunk működik, továbbá vállalkozásfejlesztési rendezvényeket, képzéseket tartunk. Kamaránk folyamatosan bővülő szakértői adatbázisokkal segíti a gazdálkodó szervezeteket, hogy a vállalkozói tevékenységük támogatásához megtalálják a megfelelő szakembert. 


A 2002-ben létrehozott Széchenyi Kártya igénylések befogadása mellett már a Széchenyi Kártya Program további megoldásainak ügyintézésével is várjuk ügyfeleinket, ezzel segítve a mikro-, kis- és középvállalkozások forráshoz jutását. Az országosan 280 ezer beadott hitelkérelemből több mint 8000-nél kamaránk működött közre a szegedi, hódmezővásárhelyi, szentesi és makói irodáinkban.

Az országban egyedülálló módon közel 20 éve nyújtunk folyamatos kamatmentes támogatást tagjainak a Kamarai Pénzügyi Alapok segítségével. Évente teszünk közzé pályázatokat gazdaság- és kereskedelemfejlesztési, valamint innovációs alapunkból a vállalkozások gazdaság- és kereskedelemfejlesztéséhez, bel- és külföldi piacra jutásához, üzleti kapcsolatainak fejlesztéséhez, valamint innovációs elképzeléseik megvalósításához.

Kamaránk mellett működik a Dél-Alföldi Enterprise Europe Network Iroda, amely több mint 70 külpiaci kapcsolatokra vágyó cég profilját készítette már el. A külföldi üzleti kapcsolatokat építő cégeknek mintegy 1000 alkalommal tartottunk tanácsadást az elmúlt években. Ezek segítségével 350 üzleti tárgyalás valósult meg. Sőt az Enterprise Europe Network belső üzletépítő rendszerén keresztül díjmentesen lehetőséget biztosítunk valamennyi érdeklődőnek arra is, hogy közzétegye nemzetközi partnerkeresési szándékát és üzleti ajánlatát.

Kamaránk jelentős szerepet játszik a vármegyei szakképzés piaci igényekhez alkalmazkodó átalakításában, illetve annak minél eredményesebb működtetésében. Mindezt a gyakorlati oktatás felügyeletével, szervezésével, a vizsgáztatásban való részvétellel, kiterjedt pályaorientációs tevékenységünkkel, valamint egyebek mellett mesterképzések szervezésével igyekszünk elérni.

Kamaránk elnöke:
Dr. Kőkuti Attila, a Tornádó International Kft. ügyvezető igazgatója

Kamaránk tiszteletbeli elnöke:
Dr. Szeri István

Kamaránk alelnökei:
Gellért Ákos ifj., a Naturtex Kft. ügyvezetője
Palotás Sándor,
a Déli-Farm Kft. ügyvezetője
Tóth Gábor,
a PC Trade Systems Kft. ügyvezetője
Török László
egyéni vállalkozó

Kamaránk titkára:
Dr. Tráserné Oláh Zsuzsanna

Kapcsolat:
székhelyünk címe: 6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.
tel.: 62/554-250
e-mail: info@cskik.hu
web: cskik.hu

A CSKIK adószáma: 18453616-2-06
A CSKIK számlaszáma: UniCredit Bank Zrt. 10980006-00000010-56060004


Képviseleti Irodáink

Hódmezővásárhelyi Képviseleti Iroda
munkatársak: Tóth Szabina, Csúri Kata
cím: 6800 Hódmezővásárhely, Lánc u. 7.
tel.:  62/653-742
e-mail: hmvhely@cskik.hu

Szentesi Képviseleti Iroda
munkatársak: Sülyös Edit, Helgert Adrienn
cím: 6600 Szentes, Budai Nagy Antal u. 6.
tel.: 30/388-7429
e-mail: szentes@cskik.hu

Makói Képviseleti Iroda
munkatárs: Viseráczki-Molnár Krisztina
cím: 6900 Makó, Deák Ferenc u. 29. fsz. 7.
tel.: 30/534-0821
e-mail: mako@cskik.hu

Csongrádi Képviseleti Iroda
munkatársak: Helgert Adrienn
cím: 6640 Csongrád, Fő u. 19-21.
tel.: 30/402-0578
e-mail: csongrad@cskik.hu

Mórahalmi Képviseleti Iroda
munkatárs: Bóka Zita
cím: 6782 Mórahalom, István király út 1.
tel.: 30/792-3910
e-mail: morahalom@cskik.hu


Térségi szervezetek

CSKIK Hódmezővásárhelyi Városi Szervezete
elnök: Hajdú József (a H-Fest Kft.)
cím: 6800 Hódmezővásárhely, Lánc u. 7.

Csongrádi térség
térségi elnök: Horváth János (Horváth Légtechnika Kft.)
cím: 6640 Csongrád, Fő u. 19-21.

Kisteleki térség
térségi elnök: Fekete Istvánné (Csongrád Megyei Településtisztasági Nonprofit Kft.)

Makói térség
térségi elnök: Gergely Gábor János e.v.
cím: 6900 Makó, Deák Ferenc u. 29. fsz. 7.

Mórahalmi Térség
térségi elnök: Fehér Éva (IR Intelligens Régió® Üzleti Kommunikációs Kft.)
cím: 6782 Mórahalom, István király út 1.

Szentesi térség
térségi elnök: Nagypál Szilárd (Családi Négyes Kft.)
cím: 6600 Szentes, Budai N. A. u. 6.