A Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara DMG Oktatási Nonprofit Kft-je szervezésében kínáljuk ADR 1.3 alapképzéseinket több időpontban, magasabb részvételi létszámtól függően akár vállalathoz történő kitelepüléssel is.

 

Mi az ADR 1.3 alapképzés?

A Veszélyes Áruk Nemzetközi Közúti Szállításáról szóló Európai Megállapodás (ADR) előírása szerint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó személyeknek (csomagolók, raktárosok, rakodók, fuvarozók, ügyintézők, stb.) feladatukhoz és felelősségükhöz igazodó, megfelelő képzésben kell részesülniük. A képzést az alkalmazottaknak még a felelősség elvállalása előtt kell megkapniuk. Az olyan munkakör, amelyre a szükséges képzés még nem történt meg, csak képzett személy közvetlen felügyelete mellett látható el.

 

A következő tanfolyamunk tervezett időpontja: 2024. szeptember

 

 

Jelentkezéseket itt várunk:

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE  

 

 

Képzés típusa: Tanfolyam rendszerű oktatás (alkalmanként 4 óra)

Tematika: Az ADR 1.3 pontja előírja, hogy a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos munkakört ellátó MINDEN személyt feladatának és felelősségének megfelelően képzésben kell részesíteni. Az oktatás három részből áll:

  1. általános tájékoztató oktatás,
  2. munkakörre (feladatra) szakosított oktatás,
  3. és biztonsági képzés.

Vizsga: nincs

Tanúsítvány: A képzés végén - jogszabályban előírt adat tartalmú – igazolást állítunk ki a tanfolyam elvégzéséről. Az oktatást ismeretfelújító képzés keretében rendszeresen - minimum 2 évenként, de legkésőbb a naptári év végéig - ki kell egészíteni az előírásokban történt változásokkal. A kiállított igazolást 5 évig meg kell őrizni és ellenőrzéskor fel kell tudni mutatni.

Előképzettség:  Az ADR 1.3 oktatás megkezdéséhez előképzettség nem szükséges.

Képzés helyszíne: CSKIK Kamarai Székház (6721 Szeged, Párizsi krt. 8-12.)

A képzés díja:

mely magában foglalja a 4 órás továbbképzést, a konzultációt és a tanúsítványt. (A díjkedvezmény igénybe vételének feltétele: rendezett önkéntes tagsági vagy regisztrációs jogviszony)

 

Kiknek szükséges az ADR 1.3 igazolás?

A jogszabály alapján az ADR 1.3-as oktatás azoknak szükséges, akik veszélyes áru értékesítési láncában részt vesznek (pl. nagykereskedések, forgalmazók, gyártók, szállítók, értékesítésben résztvevő boltok, kiskereskedelmi egységek stb.)

Összefoglalóan az alábbi munkakörökben lehet szükséges az ADR 1.3 tanúsítvány:

 

Melyek azok a munkahelyek, kötelezett tevékenységek, ahol szükséges lehet az ADR 1.3 képzés?

Gazdaboltok (Vegyszerekkel, növényvédő szerekkel foglalkoznak)

Háztartási boltok, festékboltok, drogériák: (vegyszerek, tisztítószerek forgalmazás, tárolása miatt)

Épületgépészet (hegesztéshez szükséges gázok, klímaszerelőknek töltetek szállítása miatt)

Klímagáz

Háztartási propán-bután (PB) gázpalackok értékesítői (ahol a tárolt PB mennyiség meghaladja az 1150 kg-ot)

Mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, szövetkezetek (vegyszerekkel, permetszerekkel történő munkavégzés, tartályban szállított üzemanyag esetén)

Elemek, akkumulátorok, tűzijáték kereskedelmi mennyiségű értékesítése esetén

 

Fontos! Amennyiben munkavállalója veszélyes árukkal fog dolgozni, a munkába állás előtt kell részt vennie az oktatáson, ezt követően elegendő kétévente megújítani a tanúsítványt!

 

 

További információ: +36 30/792-3910-es telefonszámon vagy a boka.zita@cskik.hu e-mail címen.

 

Jelentkezéseket itt várunk:

JELENTKEZEM A KÉPZÉSRE

 

A képzés a felnőttképzési törvény hatálya alá eső bejelentés köteles képzés, melyhez a DMG Oktatási Nonprofit Kft. nyilvántartási számmal rendelkezik: B/2020/000338.

 

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a jelentkezés során megadott személyes adatainak kezelésére vonatkozóan a kapcsolt dokumentumokból letölthető Adatkezelési szabályzatunk szerint járunk el!