A PROJEKT CÉLJA A KKV-K INFORMATIKAI KÉPESSÉGEINEK FEJLESZTÉSE

ÉS EZÁLTAL A VERSENYKÉPESSÉGÜK JAVÍTÁSA

A hazai kis- és középvállalkozások (kkv-k) jelenleg korlátozottan használják a korszerű informatikai megoldásokat, a magyar kkv-k vezetői, döntéshozói jelentős arányban hiányos információkkal rendelkeznek az infokommunikációs technológiák (IKT) vállalati felhasználásának lehetőségeiről és előnyeiről. A Széchenyi 2020 Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programja keretében megvalósuló projekt fő célja a hazai kkv-k versenyképességének növelése.

Az új informatikai alkalmazások használatának ösztönzése, az általuk elérhető előnyök bemutatása és a korszerű megoldások iránti igény felkeltése mind hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a programban résztvevő kkv-k versenytársaiknál hatékonyabban, eredményesebben működhessenek a hazai és külföldi piacokon. A közel kétéves időtartamú program kifejezetten vidéki vállalkozások számára nyújtott segítséget, lebonyolítása Közép-Magyarország kivételével országosan zajlik.

A kormányzati támogatással létrehozott projekt arra törekszik, hogy segítse olyan fizikai eszközök, szoftverek vagy módszerek meghonosítását egy cég életében, amely kiváltja a hagyományos papíralapú feladatvégzést, vagy a meglévő, korszerűtlenné vált informatikai megoldások cseréjét eredményezi.

A PROGRAM PILLÉREI


1. ORSZÁGOS TANÁCSADÓI HÁLÓZAT

Az országban összesen 28 fős tanácsadói hálózat segít a vállalkozásoknak eligazodni abban, hogy milyen eszközökkel vagy módszerrel érhetnek el nagyobb hatékonyságot.

Az IKT tanácsadók

  • megvizsgálják a vállalkozás informatikai felkészültségét,
  • segítenek az informatikai fejlesztési stratégia kidolgozásában,
  • javaslatokat tesznek a bevezetendő informatikai szolgáltatásokra/eszközökre,
  • és tájékoztatást adnak az elérhető pályázati forrásokról.

A Csongrád-Csanád vármegyei IKT tanácsadónk elérhetőségei:

Ballai Máté

+3620/5822464
ballai.mate@ginop-mkik.hu

2. Tájékoztató napok, rendezvények, hogy a vállalkozások élőben is találkozhassanak releváns informatikai megoldásszállítókkal, testközelből ismerhessék meg szolgáltatásaikat, kipróbálhassák termékeiket, érdekes, tematikus előadásokat hallgathassanak meg az informatika legújabb trendjeiről, jogszabályi változásokról, kötelezettségekről.

3. Ingyenes tudástár, amely a programhoz csatlakozó vállalkozások számára lesz elérhető.

4. Szállítói partnerhálózat, amely segítségével kedvezményes ajánlatokhoz, beszerzési lehetőségekhez juthatnak a vidéki kkv-k.

A programról bővebben a projekt honlapján a vallalkozzdigitalisan.hu oldalon olvashat.

Hírek


A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Modern Vállalkozások Programja a kialakult helyzetre tekintettel új szolgáltatásokkal bővítette tevékenységét, hogy a vállalkozásokat támogatni tudja [...]

2020.05.08.

A 2020. március 12-én megrendezett Eleketronikus számlázásra váltana? - MI segítünk! címú rendezvényt már felvételről is megnézheti!

2020.04.21.