Hírek - Összes hír

A ReS-Food projekt az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulókhoz juttatására kínál megoldásokat a HoReCa szektor és jótékonysági szervezetek bevonásával. A program keretében oktatási anyagokat és önértékelési eszközöket fejlesztettek, amelyek segítik a szállodákat, éttermeket és ká [...]

2024.11.18.

Üdvözöljük a ReS-Food projekt hírlevelének negyedik kiadásában! Ez a kiadás egy izgalmas szakaszt jelent, mivel a projekt közeledik a befejezéshez, miközben elkötelezettek vagyunk az élelmiszerpazarlás csökkentése és a fenntarthatóság támogatása iránt.

2024.10.31.

Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik úgy, hogy közben több ezer nélkülöző él az országban. Éppen ezért indult útjára a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével a ReS-Food projekt, mely arra hivatott, hogy az ellátási lánc minden egyes lépcsőfokán lehetséges megoldásokat kí [...]

2024.10.30.

A ReS-Food projekt büszkén mutatja be Módszertani Keretrendszerét, amely egy részletes és innovatív útmutató a fenntarthatóság élelmiszer-rendszerekbe való integrálásához.

2024.10.17.

A ReS-Food projekt bemutatja Önértékelő Eszközeit, amelyek célja az érintettek támogatása a fenntarthatóság értékelésében és javításában az élelmiszer-termelési lánc egészében. Ezek az eszközök gyakorlati és felhasználóbarát megközelítést kínálnak a hatékonyság növelésére és a környezeti fejlesztések elős [...]

2024.10.15.

2024. szeptember 5-én és 6-án a ReS-Food projekt partnerei Újvidéken, Szerbiában, az Újvidéki Egyetem Műszaki Karán találkoztak. Közel két év tartalmas munka és intenzív együttműködés után a projetkpartnerek véglegesítették a projekt összes eredménytermékét.

2024.09.09.

Kamaránk részt vesz a Res-Food Erasmus projektben, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-veszteség csökkentésének fontosságára, és az ellátási lánc minden egyes lépcsőfokán lehetséges megoldásokat kínáljon az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulóknak történő szét [...]

2024.07.18.

A legújabb Res-Food hírlevélben a hamarosan elérhetővé váló tananyagról és a számos hasznos oktatóvideóról olvashat, amelyeket a projekt partnerek készítettek. Ebben a kiadásban hasznos tanácsokat és tippeket is találhat, amellyel csökkenthető a keletkezett élelmiszerhulladékok mennyisége.

2024.05.07.

Örömmel mutatjuk be a ReS-Food projekt informatív videóját, Tudjon meg többet a projekt főbb céljairól, a célcsoportról és a projekt eredményeiről.

2024.03.04.

A szerbiai, görögországi, ciprusi és magyarországi projektpartnerek 2023. szeptember végén a horvátországi Eszékben találkoztak, hogy megvitassák és folytassák a ReS-Food projekt termékek kidolgozását.

2023.10.03.

Élelmiszermentés, a veszteségek csökkentése, a felesleg célba juttatása – ezen meghatározó összetevők mentén zajlik a Csongrád-Csanád Megyei Kamara részvételével futó Res-Food projekt.

2023.05.05.