Hírek - Összes hír
Hírek - Összes hír
A ReS-Food projekt az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulókhoz juttatására kínál megoldásokat a HoReCa szektor és jótékonysági szervezetek bevonásával. A program keretében oktatási anyagokat és önértékelési eszközöket fejlesztettek, amelyek segítik a szállodákat, éttermeket és ká [...]
Hazánkban évente 1,8 millió tonna élelmiszer-felesleg keletkezik úgy, hogy közben több ezer nélkülöző él az országban. Éppen ezért indult útjára a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara részvételével a ReS-Food projekt, mely arra hivatott, hogy az ellátási lánc minden egyes lépcsőfokán lehetséges megoldásokat kí [...]
A ReS-Food projekt bemutatja Önértékelő Eszközeit, amelyek célja az érintettek támogatása a fenntarthatóság értékelésében és javításában az élelmiszer-termelési lánc egészében. Ezek az eszközök gyakorlati és felhasználóbarát megközelítést kínálnak a hatékonyság növelésére és a környezeti fejlesztések elős [...]
Kamaránk részt vesz a Res-Food Erasmus projektben, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az élelmiszer-veszteség csökkentésének fontosságára, és az ellátási lánc minden egyes lépcsőfokán lehetséges megoldásokat kínáljon az élelmiszerpazarlás csökkentésére és a felesleges élelmiszerek rászorulóknak történő szét [...]
A legújabb Res-Food hírlevélben a hamarosan elérhetővé váló tananyagról és a számos hasznos oktatóvideóról olvashat, amelyeket a projekt partnerek készítettek. Ebben a kiadásban hasznos tanácsokat és tippeket is találhat, amellyel csökkenthető a keletkezett élelmiszerhulladékok mennyisége.